Veel gestelde vragen

Hoe laat is de start van de Midnightwalk Franeker?

De start vindt plaats vanaf 19.30 uur op de Breedeplaats in Franeker dat tevens ook het eindpunt van de wandeltocht is. Iedere 15 minuten wordt een groep van 400 wandelaars gestart, de laatste uiterlijk 20.30 uur.

Waar kan ik mijn toegangsbewijs kopen?

Door u in te schrijven via de groene button op de pagina. Dan kunt u online een inschrijfbewijs kopen voor een bepaald tijdstip (19:30, 19.45, 20.00, 20.15 en 20.30). Er zijn per tijdstip maximaal 400 kaarten te koop.  De kosten zijn € 12,50 per kaartje inclusief administratiekosten.

Is inschrijven op de avond zelf ook mogelijk?

Normaal gesproken kan dat maar dat hangt af van het aantal verkochte kaarten. Als het toegestane aantal deelnemers in zicht komt worden er geen kaarten meer verkocht dus ook niet op de avond zelf. Als u zeker wilt zijn van deelname koop dan kaarten van tevoren. Mochten er nog kaarten verkocht worden op de avond zelf dan kan er daar enkel met pin betaald worden.

Mag ik ook gewoon geld overmaken voor de goede doelen?

Ja natuurlijk, graag zelfs, het rekeningnummer is: MNW is: NL57 RBRB 0941 1772 03 t.n.v. Stichting Midnightwalk Franeker. Mocht u een bijdrage doen, dan graag onder vermelding van: gift Midnightwalk Franeker 2023

Moeten we voor onderweg eten of drinken meenemen?

Hierin bent u natuurlijk vrij, maar onderweg is de mogelijkheid om afval weg te gooien beperkt. Denkt u hier dus om.

Als ik met de auto kom, waar kan ik dan parkeren?

U kunt het beste parkeren op de gratis parkeerplaatsen aan de rand van de stad. Dat zijn de parkeerplaatsen bij de Albert Heijn, de Poiesz bij het station, het gemeentehuis en op de Hertog van Saxenlaan.

In verband met de verwachte drukte adviseren wij om, indien mogelijk, zoveel mogelijk lopende of met de fiets naar de start te komen.

Is het meenemen van een zaklamp aan te raden?

Ja, de wandeltocht loopt langs een paar donkere stukken. Hoewel wij veel verlichting hebben geregeld is een zaklamp handig om mee te nemen.

Is er onderweg gelegenheid om naar de wc te gaan?

Hierin is door de organisatie niet voorzien, er zijn geen mobiele wc’s geplaatst. Wel kan er bij een beperkt aantal bedrijven en kantines onderweg langs de route gebruik gemaakt worden van de wc.

Is het een prestatiewandeling?

Absoluut niet! Het ontspannen wandelen, het genieten van de acts en belevenissen onderweg en het lopen voor de goede doelen zijn veel belangrijker. Het is geen wedstrijd.

Mag de hond ook mee?

Nee die mag helaas niet mee. Dit heeft te maken met de gebouwen waar wij door heen lopen.

Krijg ik mijn inschrijfgeld terug als de Midnightwalk Franeker niet door zou gaan?

Helaas, als door bijzondere omstandigheden de Midnightwalk Franeker niet doorgaat, dan krijgt u uw inschrijfgeld niet terug. Wij vragen hiervoor uw begrip. De organisatie heeft al bepaalde kosten gemaakt en die zullen betaald moeten worden. Uw inschrijfgeld gaat bovendien naar de goede doelen. In het geval dat de Midnightwalk Franeker niet doorgaat wordt een zo groot mogelijk bedrag naar de goede doelen overgemaakt.
Leest u ook onder het menu “vrijwaringsclausule” onze uitgebreide toelichting.

Welke spullen kan ik meenemen voor de voedselbank?

De spullen voor de voedselbank kunnen bij het aanmelden ingeleverd worden. De voedselbank vraagt om houdbare basis producten zoals rijst, pasta, aardappelpuree, couscous, groentemixen voor rijst en pasta, pastasauzen, maaltijdsoepen (in blik), peulvruchten, havermout, ontbijtgranen, hagelslag, jam, pindakaas, vlees of vis in blik, groente of fruit in blik of pot, koffie, thee, zonnebloem- of olijfolie, houdbare melk.

Kan ik ook geld geven aan de voedselbank in plaats van producten? Ja dat mag. U kunt het geld overmaken op NL13 RABO 0123 1481 11 t.n.v. de Helpende Hand

Kan ik de route met een rolstoel afleggen?

De route is deels niet af te leggen met de rolstoel. U zult dan een alternatieve route moeten nemen waardoor u bepaalde zaken zult missen.”