Zeven jaar geleden vond in Franeker de eerste Midnightwalk plaats op initiatief van Stichting Midnightwalk Franeker en de Rotary Club Franeker. Dit was een groot succes met een mooie opbrengst voor het goed doel. Op 9 december willen we nogmaals een editie organiseren. Dit keer samen met Kryst in Frjentsjer.

De Midnightwalk is een avondwandeling van 7 kilometer door en langs bijzondere plekken in de stad, bijzondere gebouwen, bedrijven c.q. instellingen. Wij willen de deelnemers kennis laten maken met plekken die zij nog niet kennen of die plekken vanuit een geheel ander perspectief laten ervaren. Verdeeld over de route willen wij de deelnemers verrassen met kunst en cultuur in verschillende vormen. Hierbij denken wij aan optredens van een orkest, band, zanger(es), koor of dansers maar ook zeker aan theater en kunstvoorstellingen. Het karakter van de Midnightwalk is saamhorigheid, het (her)ontdekken van je eigen stad en het meemaken van verschillende culturele ervaringen. De wandeling start rond half 8 ´s avonds vanaf de Breedeplaats eindigt rond 23:00 uur op de Breedeplaats alwaar we tot 00:00 kunnen genieten van muziek in een tent.

Als u meeloopt vragen wij u om houdbare producten mee te nemen voor de Voedselbank De Helpende Hand. De netto-opbrengst van het inschrijfgeld komt ten goede aan Sterke Yerke en Stichting Present Noord-West Friesland. U kunt hier meer over lezen op de pagina over de Goede Doelen.