Eerste Midnightwalk Franeker groot succes!

Zaterdagavond 24 juni vond in Franeker de eerste Midnightwalk plaats.

Om 21.30 was de start van de 8 km unieke en afwisselende avond/nacht wandeling vanaf De Breedeplaats. Men liep niet alleen door straten en steegjes maar ook door bedrijven, bijzondere gebouwen en langs bijzondere plekken in de stad. Zo werd er ondermeer gelopen door de Martinikerk, museum Martena, Westerpoort, Oude Scheepswerf, Brandweerkazerne, Keningstate en verschillende bedrijven en scholen. Lopend door de avondlucht werden de 1225 deelnemers verrast door optredens waaronder koren, bands, DJ’s, orkesten, akoestische optredens, accordeonist, dansers, solisten, VJ en een verhalenverteller.

Op het Raadhuisplein waande men zich even in Arubaanse sferen, het Stadspark was omgetoverd tot het Romeo en Julia park en men liep door een indrukwekkend verlicht en aangekleed Keningspark. Bij de start kreeg iedereen een rugzak en onderweg kon men kokoswater proeven, kreeg men een stukje fruit en een stukje kaas of worst, een dropje en zelfs een vlammetje bij de Brandweer.

Om 01.00 eindigde de wandeling in De Bogt fen Gune, het oudste studentencafe van Nederland, waar men een aandenken kreeg. Ondanks de regen op het eind werd het een geweldig evenement. Saamhorigheid, gezelligheid en het (her)ontdekken van de stad stonden voorop. De opbrengst van €. 10.000,- komt ten goede aan Scouting Andromeda.

Daarnaast werden er meer dan 1500 producten voor voedselbank De Helpende Hand ingezameld en werden er nog waterflesjes verkocht voor het zwembad in Franeker. Ook komt één euro per verkocht kaartje ten goede aan theater De Koornbeurs. De organisatie wil alle vrijwilligers, artiesten, bedrijven en sponsoren hartelijk bedanken voor hun medewerking.

Kijk voor foto’s op: www.franekeractueel.nl